Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Hogy jobb legyen városunk
 
 
Hogy jobb legyen városunk
A lokálpatrióták korábban is rendszeresen jelezték és a jövőben is továbbítják a városi döntéshozók felé azokat a gondokat, amelyeket a polgárok, vagy ők maguk észlelnek. A problémák felvetésén túl megoldási javaslataikat is leteszik a városvezetők asztalára. Rovatunkban ezekből válogatunk.

Fél éven át törvénysértésben volt a fideszes alpolgármester
Összeférhetetlen a tisztség és az ügyvezetés
Az önkormányzati törvény szerinti összeférhetetlenségben volt 2010. novemberi alpolgármesterré választása óta Pető Tibor, Vác egyik alpolgármestere. Erre a Vácért Lokálpatrióta Egyesület nevében Schenk Lajos hívta fel 2011 júniusában a Duna-parti város polgármesterének figyelmét.
Tovább...
Parkőrre szükség van
Makrai Zsolt játszótéri hibákat jelzett
2011. június elején több aggódó kisgyermekes szülő is jelezte a szintén lakótelepen élő és két kisfiút nevelő Makrai Zsoltnak, hogy a Nagymező utcai játszótér eszközei közül többnek olyan jellegű hibája van, amely veszélyezteti a gyerekek testi épségét.
Tovább...
Nem átlátható a közpénz elköltése
Lokálpatrióta javaslat az alpolgármesternek
A váci Lokálpatrióták szerint a holdingként emlegetett átszervezés a közpénzek átlátható költését is jelentősen csökkenti. Annak érdekében, hogy a váci vállalkozók továbbra is meghívást kapjanak az önkormányzati munkák pályáztatásakor és egyáltalán, a pályáztatás megmaradjon a lokálpatrióták levélben fordultak Pető Tibor alpolgármesterhez 2011 májusában.
Tovább...
Vác: nem lesz térfigyelő az Iskolavárosban
Az előző években jelentősen nőtt a kamerák száma
Vácon arról szavaztak 2011 márciusában a képviselők, hogy egy iskolavárosi, vagy egy deákvári kamerával bővüljön a térfigyelő hálózat. A döntés értelmében Deákváron, eddig még meg nem nevezett helyen állítják fel az új kamerát.
Tovább...
Schenk Lajos észrevételei a főmérnöknek
Deákváron parkolóhelyeket foglaltak el a roncsok
A lokálpatrióták egyik vezetője, Schenk Lajos a város főmérnökéhez 2011. februárjában fordult azon levelével, amelyben Deákvár egyes problémáinak megoldását kérte. Ezúttal azokra az egyre élesebb hangokra hívta fel a figyelmet, melyek a Sas utca és környékén hagyott és hónapok, évek óta mozdulatlanul álló, parkolóhelyeket elfoglaló autókról szólnak.
Tovább...
Szlovák és orosz nyelvű adás a kábeltévén?
A lokálpatrióták kezdeményezték a kínálat bővítését
A jövőben akár szlovák vagy orosz nyelvű adás is szerepelhet a Váci Kábeltelevízió Kft. kínálatában. Legalábbis erről tárgyalt a Vácért Lokálpatrióta Egyesület és a kft. vezetése. A lokálpatrióták azért kérték a találkozót, mert szerintük fontos lenne, hogy Vác mindegyik európai testvárosának nyelvén fogható legyen városunkban televíziós adás.
Tovább...
Panaszok a Tesco-busz kapcsán
Makrai Zsolt javaslata a közlekedés javítására
Több deákvári és alsóvárosi polgár jelezte panaszát a lokálpatrióták felé, miszerint a Tesco- buszok a szabályozás szerint nem vehetők igénybe városrészek közötti utazásra, például Deákvárról a Földváry térre. Mint megtudtuk, a városnak nincs megállapodása a Tesco-val a buszok közlekedésére vonatkozóan, annak ellenére, hogy egy-két kivételtől eltekintve a buszok a városi buszmegállókat használják. Ezek fenntartása (építése, javítása, tisztítása, síkosság mentesítése, stb.) az önkormányzatnak évente többmillió forintba kerül.
Tovább...
Szemétgyűjtési és közvilágítás gondok
Deákvári és alsóvárosi problémák megoldását kérték a lokálpatrióták
A korábbi lokálpatrióta képviselőjelöltek folytatják közéleti tevékenységüket, a lakosság által hozzájuk eljuttatott városrészi problémákat folyamatosan továbbították 2011 telén is az illetékesekhez.
Tovább...
1-8
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011