Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Hogy jobb legyen városunk
 
 
Fél éven át törvénysértésben volt a fideszes alpolgármester
Összeférhetetlen a tisztség és az ügyvezetés
Az önkormányzati törvény szerinti összeférhetetlenségben volt 2010. novemberi alpolgármesterré választása óta Pető Tibor, Vác egyik alpolgármestere. Erre a Vácért Lokálpatrióta Egyesület nevében Schenk Lajos hívta fel 2011 júniusában a Duna-parti város polgármesterének figyelmét.

A lokálpatrióták képviselője szerint a fideszes alpolgármester, az általa tulajdonolt PBPA Kft. vezető tisztségviselője (ügyvezetője), amely összeférhetetlen az alpolgármesteri tisztséggel. Fördős Attila (független) polgármester kivizsgáltatta az ügyet, aminek részeként a jegyző felszólította az alpolgármestert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az összeférhetetlenség megszüntetése érdekében. Pető Tibor a felszólítást követően vált meg az APEH által végrehajtás alatt álló kft-jének vezető tisztségétől.

Schenk Lajos az eset kapcsán a helyi lokálpatrióták véleményét röviden fogalmazta meg: „Szomorú, hogy pont egy alpolgármester nincs tisztában az önkormányzati törvény rendelkezéseivel, és így fél éven át törvénysértésben volt.”

Nyilvánosságra tartozik-e, ha törvényt sért az alpolgármester?
Miközben vezető országos sajtóorgánumok is beszámoltak Pető Tibor összeférhetetlenségi ügyéről, addig a helyi média mélyen hallgatott róla, és hallgat mind a mai napig. Teszi ezt annak ellenére, hogy minden anyag a rendelkezésére állt időben, sőt a szocialisták frakcióvezetője a testületi ülés nyílt részén is kitért az összeférhetetlenségi ügyre, megnevezve az érintettet.

A miértre egyszerű a válasz: a Pető Tibor által dédelgetett holding tulajdonolja a városi médiát, a magán sajtótermékekben esetleg megjelenítendő hirdetések költségének jelentős része is itt van.
Teljesen világos, hogy a lokálpatrióták hírlevelére és honlapjára mint ahogy sok olvasónk írásban jelezte a jövőben is szükség lesz.

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011