Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Fotógaléria
Videogaléria
 
 
Videogaléria
Kiállítás Vácott a KISZ 20. évfordulóján

Tovább...
Váciak a Forradalmi Ifjúsági Napokon Isaszegen

Tovább...
Munkaértekezlet a váci művelődési központban
A felvétel a Madách Imre Művelődési Központ 8-as termében készült. Az előadók között találjuk a film készítőjének édesapját és az akkori váci párttitkárt is. A hallgatóság soraiban több, ma is élő ismert váci látható. Ha valaki felismerné magát vagy mást a szuper 8-as felvételen, kérjük, írja meg nekünk! Mivel a felvétel készítésének pontos évszáma nem áll rendelkezésünkre, ezért az erre vonatkozó információt is szívesen fogdunk.
Tovább...
A Kőhíd lakótelep és a Buki tó környéke
Vác északi végén, a Kőhíd lakótelepen a hetvenes évek közepén még csak a DCM munkásszállás és szolgálati lakások voltak láthatók, no meg egy akkor menő étterem, a "Lapos". A tó felé eső területet folyamatosan parcellázták: csökkenő zöldterület mellett egyre több nyaraló, lakóépület és garázs nőtt ki. A Buki tó és környéke ma is látogatott pihenőövezet. A tó — amely igazából a Duna árterülete — Budapest felöli része felett 2005-től kezdett kinöni a földből a családi házas övezet, melyet az 1996-ban átadott kerékpárút választ el a tótól.
Tovább...
Ballagás a váci egészségügyi szakközépiskolában 1974-ben
A Géza király téren 1967-től 1986-ig még az egészségügyi szakközépiskola működött. Filmünk az 1974-es ballagáson készült. Ott ma már a közgázosok ballagnak hasonló ünnepség főszereplőiként — igaz, más útvonalat bejárva —, ám lassan már talán a filmen látható diákok unokáiként...
Tovább...
Focimeccs a váci Ságvári Klubban

Tovább...
Május 1.-i felvonulás Vácott 1974-ben
1974. május elsején is a korábban már megszokott menet szerint zajlott városunkban a „munkásosztály nagy nemzetközi ünnepe”. Az Élmunkás utcában (ma Alhann utca) összerendeződött felvonulók a főtér felé kanyarodtak. Az általános és középiskolások után a váci gyárak dolgozóinak menete köszöntötte a városházával szemközt megépített tribünön helyet foglalókat. Közöttük láthatók párt és városi vezetők és a szovjet hadsereg képviselői is, akik akkor még laktanyát tartottak fenn Máriaudvaron. A menet valahol a strandfürdőnél szakadozott fel, a zászlókat, transzparenseket, jelképeket egy részét itt adták le a felvonulók. A nap folytatásaként a gyárak a Duna-parton, vagy saját étkezdéjükben látták vendégül a felvonult állományukat.
Tovább...
Fejlesztenének a Lokálpatrióták
A váci Elektro Szignál Televízió Híradójának beszámolójából megtudhattuk, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület két képviselőjelöltje — Makrai Zsolt és Schlenk Antal — a város megoldandó problémái között melyeket tartja a legégetőbb gondnak. A felvétel 2010. nyarán készült. A probléma felvetések ma is aktuálisak.
Tovább...
Fejlesztenének és szigorítanának a Lokálpatrióták
Sebőkné Kunos Irén, Schenk Lajos és Makrai Zsolt a város mindennapjait érintő, az itt lakók komfortérzetét, biztonságát javító fejlesztésekről kidolgozott javaslataikat ismertette választási kampányában. Az elhangzó problémák sajnos ma is fennállnak!
Tovább...
A civilek a problémákra koncentrálnak
A váci civilszerveződés fontosságának hangsúlyozása mellett a meglévő városi gondok megoldási javaslatait is vázolta sajtótájékoztatóján a Vácért Lokálpatrióta Egyesület három képviselőjelöltje.  Szóltak azon javaslataikról is, amelyeket már elfogadott a testület, így a közterületi alkoholtilalomról, a parkőri rendszerről és a térfigyelő kamerákról.
Tovább...
1-10
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011