Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Kegy lett volna a fizető parkolás késleltetése?
Szó sincs róla! Vezetők és végrehajtók bénáztak!
2018.02.18.
Sokan lehettek, kik örültek, és sokan, kik nem, annak, hogy nem január, hanem február elsejétől kellett csak a parkolásért fizetni Vácon. És valószínűleg sokan voltak, kik elhitték a polgármesternek, hogy a fizető parkolás bevezetése azért lett elhalasztva, hogy még több „türelmi időt” adjanak az autósoknak. Mint ahogy korábban sokan elhitték Fördős Attila választási ígéreteit, vagy éppen az eliosos lámpacserére vonatkozó kamuzását is. Nos, úgy tűnik, megint hasonló esettel van dolgunk: nem az autósoknak kellett a felkészülési idő, hanem a város illetékeseinek!

Az esztendőt lezáró, az eget is lilára festő polgármesteri sajtótájékoztatón — a Váci Napló tudósítása szerint — elhangzott, hogy azért csak február 1-től lesz fizetős a parkolás, mert „szakemberekkel konzultálva a városvezetés végül úgy döntött: még több türelemi időt adnak a felkészülésre az autósoknak”.

Ma úgy néz ki, hogy valószínűleg nem az autósoknak akartak kedvezni, hanem egyszerűen nem tudták elindítani a fizetési rendszert! Ezt támasztja alá az is, hogy az önkormányzat pénzügyi bizottsága pár nappal ezelőtti ülésén megtárgyalta — persze zárt ülésen — a parkolás üzemeltetéséről szóló beszámolót, és (a polgármester javaslatára) határozatban állapította meg, hogy „…a Váci Városfejlesztő Kft., mint üzemeltető felelőssége megállapítható a parkolás fizetőssé válásának késedelme miatt”.

Vagyis, ha valóban az autósok „felkészülése” miatt csúsztatta el a határidőt a „városvezetés”, akkor ugyan miért kellene felelősöket keresni, hiszen a február 1-et, azaz az új határidőt tartották!?

Hadilábon a határidővel

Hogy egy újabb kamuzásról lehet szó, alátámasztja az a lokálpatrióták által kikért szerződés is, melyet a holding a mobiltelefonos parkolásra kötött egy állami céggel. Ezt a szerződést csak december 27-én írt alá a városi cég vezetője — azaz még a polgármesteri bejelentés előtt. Márpedig nehéz elképzelni, hogy az állami cég az év végén pár nap alatt beindította volna a törvény által előírt mobilos rendszert. Valószínűleg, ekkor már esély sem volt arra, hogy beinduljon ez a rendszer, így törvényt sértett volna az önkormányzat, ha elindul a fizetős parkolás.

A Vácért Lokálpatrióta Egyesület véleménye szerint az ügyben sokkal inkább arról van szó, hogy kamuzva, a váciak érdekében tűnő intézkedésnek állították be a fizető parkolás bevezetésének csúszását, semmint beismerték volna a vezetői és végrehajtói bénázást. Azt, hogy hiába állt több hónap a rendelkezésükre, a Vácon évtizedig működő parkolási rendszert nem voltak képesek határidőre visszaállítani.

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
A Tiborcz-ügy váci szálai
Kamuzó városvezetők, holding titkosítás – és az első eliosos büntetés
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011