Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Váci évértékelő helyett: Döbrögiék TOP 10 cikije
Az „egyszerűen senkiktől” Attila szobráig
2019.01.03.
A városunkban a 2010-es helyi választás után hatalomra került kormánypárti társaság az országoshoz hasonló sikerpropaganda ellenére aligha tekinthet vissza büszkén dagadó keblekkel az elmúlt esztendőre. A váci polgárok szemében az önfényezés és a saját vállak megveregetése sem halványíthatja el a 2018-as helyi balhékat. Következzék Döbrögiék TOP 10-es listája!

1. „EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!”

Bejárta az országot az áprilisi választás éjszakáján felvett váci fideszes „örömtánc”. Ezen látható, hogy Pető Tibor fideszes alpolgármester egyetértően közreműködik párttársa — aki őt legjobb barátjának tartja — ujjmutogatós értékelésében, miszerint „Egyszerűen senkik vagytok! Hej, hej!” A politikai ellenfelek arrogáns lenézését később más fideszes képviselők nyilvánosságra hozott demokrácia felfogása is megerősítette.

2. A „LEGJOBB BARÁT” ÉS A SZÁZMILLIÓK

A művelődési szakbizottságba a polgármester javaslatára tagnak benyomott ujjmutogatós vállalkozó, Bodonyi Béla cége a színházfelújítás százmillióira rátehette a kezét. Mindezt igazi verseny nélkül, hiszen két olyan nógrádi vállalkozást hívott meg az önkormányzati tulajdonú Dunakanyar Színház, kik még érvényes ajánlatot sem tudtak összehozni. A munka nem készült el a nyáron megkötött szerződésben rögzített határidőre, ráadásul a tervezett műszaki tartalomból is elmaradtak dolgok. Közben a városháza nagyokat hallgatott színház ügyben: ők a színházi céggel kapcsolatos ellenőrzési jelentést és jogi szakvéleményt sem voltak hajlandók megosztani a nyilvánossággal.

3. VÁROSVEZETŐK „TESTÉPÍTŐ KORSZAKA”

Egy lokálpatrióta, Makrai Zsolt közadatkérése nyomán viszont napvilágra került, hogy Mokánszky Zoltán alpolgármester — ellentétben a fele annyiért utazó képviselőNŐ társával — közel egymillióért utazott egy repülő business class osztályán, azaz luxus körülmények között Japánba. KDNP-s párttársa/főnöke (Fördős Attila, aki megrendelte számára a repülőjegyet) azzal is mentegette az esetet, hogy „…Mokánszky úr is meg a személyem is a Jóisten akaratából kifolyólag testépítő időszakát élte”.

4. KÖZTARTOZÁSMENTESSÉG: CSAK A BAJ VAN VELÜK

Ismert, hogy éppen városunk gazdasági ügyeiért felelős alpolgármestere „büszkélkedhet” azzal, hogy már behozhatatlan előnyre tett szert bizonyos fizetési fegyelmezetlenségek terén. Pető Tibor alpolgármesternek még tavasszal is volt az azt megelőző évről áthúzódó tartozása a város felé és ő tartja — zsinórban 14 hónapos (!!!) rekorddal — a köztartozásmentes adatbázisból való hiányzási csúcsot is. Ám mivel mindezt minden következmény nélkül megtehette, talán nem csoda, hogy két párttársa: Bodonyi Béla és dr. Manninger Péter sem izgatta magát az utóbbi ciki miatt. Dr. Manninger a köztartozásmentes adatbázisból való kikerülés helyi csúcstartója, neki ez eddig hétszer „sikerült”.

5. HÚSZMILLIÓS ÉS TITKOS PAPÍROK

A polgármesteri „széfből” előbb a rendőrségre, majd onnan ugyanoda vissza: tehát még véletlenül sem a közvélemény elé kerültek tavaly a váci ELIOS-dokumentumok. A miniszterelnöki vő (Tiborcz István) érdekeltségébe tartozó cég sötét(séget okozó) dolgai — igaz, a városháza hibájából — a váciak húszmilliónyi közpénzét is vitte, ám az okok (ahogyan gyakran az utcák is) sötétben maradtak. Az Európai Unió csalás elleni hivatala váci önkormányzatra vonatkozó anyagait a polgármester nem volt hajlandó kiadni, a lokálpatrióta egyesület elnökének a bírósággal kellett köteleztetnie Fördős Attilát a dokumentumok megküldésére.

6. JÓZAN MELÓ A HIVATALBAN…

Lehet, hogy éppen a megspórolt alkoholszondák árából is juthatott a repülős luxusjegyre, hiszen — mint az az év elején kiderült — a Városházán immár legalább 5 éve egyetlen alkoholellenőrzés sem történt. Ezek szerint ott — a váciak boldogulására… — kimondottan józan munkavégzés folyik. Emlékezetes, hogy pár éve Fördős Attilának a város német testvérvárosában gyűlt meg a baja — állítása szerint — „két pohár pezsgő” hatásával. Ahogy nyilatkozta: „Egy parkoló mellett egy zöld területen aludtam egyet.”

7. A „CSALÁDBARÁTISÁG” HELYI ÉRTELMEZÉSE

Hogy mennyire családbarát a váci városvezetés? Nos, ennek jellemzésére elegendő csak egyes gondozási, térítési díjak tavaszi 15-35 %-os, valamint a temetési költségek decemberi, esetenkénti drasztikus áremelését megemlíteni. De, a Fidesz-KDNP helyi nagyjainak szociális érzéketlenségét abból is le lehetett 2018-ban mérni, hogy immáron a szociális lakások bérlőire sózták a társasházi közös költséget is — ami nem ritkán a lakbér mértékének a felét is elérheti.

8. LENULLÁZOTT FEJLESZTÉSEK HELYETT KRUMPLI

A megemelt Döbrögi-sarcok ellenére tavaly is sorra maradtak el a kormánypárti többség képviselői által megígért felújítások, fejlesztések. Több tucat, az emberek komfortját javító beruházás maradt el. Helyette volt krumpliosztás, amiről persze senki sem volt hajlandó elárulni, ki is ezen pártakciók „önzetlen” támogatója.

9. KIÉ IS A VÁROS?

Osztotta a krumpli mellett az észt a volt mentőtiszt fideszes képviselő, Balkovics Péter is. Az utóbbit annak apropóján, hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb létszámú demonstrációt szervezték meg a helyi ellenzéki erők decemberben. Az esemény előtt Balkovics úr — aki többször sem volt hajlandó válaszolni ama bizonyos 2017-es randalírozási eset kapcsán a jelenlétét firtató kérdésre — egy képviselőtársának üzent, miszerint: „Lehet, hogy Te velük vagy, de Vác a mi városunk!”

10. LÓRA PATTAN ATTILA

És, hogy örömteli legyen az esztendő zárása a váciaknak, Rétvári Bence Fördős Attilával egy Attila szobor felállítására kitöltött, 74 milliós pénzes táblát mutogatott a sajtónak. Kell is ilyesmi Vácnak, hiszen minden bizonnyal 2019-ben gyorsan rendeződnek azok, az anyagi gondok miatt meglévő városüzemeltetési problémák, melyekről immár közel 800 megoldatlan holdingos hibajegy árulkodik. Ha mégsem lesznek rendben a város kátyús útjai, a köztisztasága, nem fejlődnek intézményei, akkor majd jön újabb krumpliosztás, készülnek újabb pénzes táblák és talán állítanak majd Tibor, meg Zoltán és Péter szobrokat is…

ÉS, MILYEN LESZ 2019?

Köztisztaságról, elkészült mobilgátról, új bölcsődéről és fecskelakásokról valószínűleg idén sem lehet majd beszámolni, de Attila szoborról, szoborparkról, egy kipakolt mentőtiszt csapongásairól, esetleg luxusútról lehetséges, hogy lesz mit írni.

Boldog(abb) új esztendőt, Váciak!Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011