Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Amit már megvalósítottunk
 
 
Bot nélkül, fényképezőgéppel
Ismét parkőr Alsóvárosban
2010.05.24.
Több mint két évtizedes szünet után 2009 tavaszától újra parkőr felügyeli a rendet Alsóváros két választókörzetének közösségi területein.

A mai kor modernebb követelményeinek megfelelő módon természetesen már nem szöges bottal, morcos ábrázattal, gyermekeket riogatva, hanem a pihenni vágyók nyugalmát, biztonságát előtérbe helyezve, a játékok, eszközök minőségét szemmel tartva látta el tevékenységét.

Makrai Zsolt és Ferjancsics László kezdeményezése széles körben támogatásra talált, a parkőrt bizalmukba fogadták a polgárok és rendszeresen jelezve a problémákat segítették őt. Ennek köszönhetően az előző éveknél gyorsabban orvosolhatók voltak azok a kisebb-nagyobb gondok, amelyek veszélyt hordoztak, vagy éppen bosszankodásra adtak okot.

A két képviselő további kezdeményezésére került bevezetésre az elkerített parkok vonatkozásában az éjszakai tartózkodási tilalom, a dohányzás mellőzésének fokozottabb ellenőrzése és a közterületi alkohol fogyasztás tilalma is. A lakók és az illetékesek között közvetítő szerepet vállaló parkőr segítségével gyorsabb, hatékonyabb intézkedés történhetett egy-egy vihar utáni rendezés, a játékok kijavíttatása, vagy éppen pár hiánypótlás elvégzése érdekében.

Mivel a területen élők határozottan jelezték, hogy továbbra is igény van a közterületi parkőr munkájára, a két városatya a 2010. évi egyéni választókörzeti keretből újra biztosította a finanszírozást. A kétszer 350 ezer forintos költségből így április elsejétől az ősz végéig a Damjanich tértől a volt Forte gyárig, a 6-os és a 7-es választókörzet közterületein ismét parkőr ügyel a rendre. Munkarendje, felszerelése, tevékenységi köre hasonló az előző évihez. Természetesen csak akkor tud az itt élők megelégedésére dolgozni, ha Önök segítik munkáját, bizalommal fordulnak hozzá panaszaikkal, jelzik a megoldandó gondokat.

A parkőri rendszert sajtótájékoztatón jelentették be


Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011