Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Úttal vágnák ketté a Damjanich teret
Zöldterület szűnik meg a gigatársasház miatt?
2017.03.11.

Sokadszor bizonyosodik be: városunkban a fördősi hatalom minden képzeletet meghaladóan veszi semmibe a polgárok érdekeit. A legújabb elképesztő előterjesztés szerint a Rózsa utcai monumentális társasház építést segítendő megengednék, hogy a Damjanich teret kettészelje — a Rózsa utca meghosszabbításában — egy új úttest. A beruházásban közterületi fákat vágnának ki és megszűnne több száz négyzetméter zöldterület is. 

Tavaly nyáron a lokálpatrióta képviselő már tájékoztatta az alsóvárosi polgárokat a Rózsa utca 3. szám alá tervezett 72 lakásos társasház ügyéről. Ehhez egy csővári cég igyekszik minden engedélyt beszerezni. Legújabban például azt kéri az illetékes szakbizottságtól, hogy járuljon hozzá az építkezéshez szükséges útszélesítéshez, amely több közterületi fa kivágásával és zöldterület megszüntetéssel járna.  Sőt! Nem kevesebbet kér, mint hogy a Rózsa utca legyen meghosszabbítva a Csányi körútig, azaz a Damjanich tér legyen kettévágva egy közúttal!!! (Lásd képünkön!)

A Vácért Lokálpatrióta Egyesület a leghatározottabban elutasítja az ilyen túlméretezett, átgondolatlan, zöldterületeket megszüntető és új közlekedési problémákat, balesetveszélyeket eredményező építkezések városi segítését. Ferjancsics László elnök emlékeztet arra, hogy korábban, amikor ő volt a körzet képviselője, egy több tízmilliós beruházásban újjáépítették a parkot, így komfortosabbá és biztonságosabbá vált az ott pihenők jelenléte. „Már korábban is felléptem a túlméretezett társasházi építkezés ellen. Hiszen az eddig nyugalmas Rózsa utca túllakott lesz, a Damjanich teret elvágó, gépjárműforgalmat generáló új út pedig részben tönkreteszi a parkot és újabb balesetveszélyes helyzeteket fog létrehozni a két nagyforgalmú járda átvágásával. Mint a döntésre jogosult bizottság egyik tagja nagyon remélem, hogy elvetésre kerül az ötlet, és például a körzet jelenlegi képviselője, dr. Manninger Péter is ellene szavaz majd.” — mondta az egyesület elnöke.

A társasházat építtető kérésére benyújtott, a fördősi hivatal által javasolt indítványról az önkormányzat Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága fog dönteni a Városházán március 13-án, hétfőn a 17 óra 30 perckor kezdődő rendkívüli ülésen, mely a kiküldött Meghívó szerint nyílt tanácskozás lesz, és amelyen a polgárok is részt vehetnek.Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011