Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Takarítják a pénzt a mélygarázsból
A magas parkolási díj, a referencia, meg Szálasi
2018.03.03.

Az Elios-botrány rámutatott, hogy nagyban miként lehet helyzetbe hozni cégeket, amelyek ezzel máshogy meg nem szerezhető közpénz milliárdokra tehetnek szert. Ez Vácott kicsiben is működik. Fördős Attila arra mutatott be példát, hogy miként lehet havi több mint egymilliónyi bevételhez juttatni egy kétnapos céget. Mindezt lényegében a váciak fizetik ki, mikor a mélygarázsból távoznak gépjárművükkel. Ugye, kezd érthetővé válni, hogy miért ilyen drága Vácott a parkolás?Bár a mélygarázs átadására vonatkozó határidőkkel hadilábon állt Fördős Attila, decemberben a műépítmény takarítására vonatkozóan már jól működött a naptármódszer. A polgármester olyan céggel kötött december 15-én szerződést, mely csupán december13-án lett bejegyezve. A Turul-Hungary névre hallgató kft-nek emiatt semmiféle referenciája nem lehetett, így „csak” a polgármesteri kapcsolatra támaszkodhattak. Ez olyannyira bejött, hogy a polgármester által aláírt szerződés még annyit sem tartalmaz, hogy mely helyiségeket, milyen időközönként, hányszor és milyen technológiával kell takarítani. Ennek megfelelően arról sem rendelkeztek, hogy mi a különböző fajta takarítások (beállóhelyek, irodák, ablakok, stb.) egységára. De, munkanapló vezetését sem írták elő. Így amikor a „vállalkozó” benyújtotta a számlát, azon tevékenység részletezés nélkül, csak a szerződéses egy és negyedmilliós összeg szerepelt. De, a teljesítés igazolásán sem írta le, hogy mit végzett el. Érdekesség továbbá, hogy a mélygarázst üzemeltető holding egyetlen szakembere sem igazolta le a számlát, az igazoló maga Fördős Attila volt. Vajon a polgármester ott állt a takarítók mellett??? Mivel a szerződés nettó 990.000 forintra vonatkozott, így (bizonyára véletlenül) pont nem érték el az egymilliós határt, vagyis elkerülték azt, hogy a tevékenységre kötelező legyen pályázatot kiírni.

VALAMIT kell takarítani VALAMENNYIÉRT

Mivel a mélygarázs takarítását továbbra is fontosnak tartotta kiszervezni a polgármester (pont ezt nem bízta rá a működtető holdingra), és egy hónapnál hosszabb időszakra kérték a takarítást, ezért — az értékhatár miatt — már elkerülhetetlen lett a munka pályáztatása februárban. A városháza Beszerzési Munkacsoportja elé most sem került olyan előterjesztés, mely a konkrét takarítási feladatot, illetve egységárakat pályáztatott volna meg.

A döntést meghozó ülésre elment Ferjancsics László (Együtt-Lokálpatrióták) képviselő is, aki a tervezett meghívásos pályázat helyett nyilvános tendert, a referencia nélküliség helyett pedig féléves közintézményi referenciát javasolt. A polgármester által vezetett bizottsági ülésen egyik javaslatot sem fogadták el. Sőt, még azt sem, hogy három konkrét céget (melyek Vácott komoly közintézményi takarítási referenciával rendelkeznek) a kiválasztott másik három cégen kívül meghívjanak az ajánlatadásra. Ezt sem Balkovics Péter sem Fördős Attila nem szavazta meg.

Előre beírták a nyertes nevét

A lokálpatrióta képviselő szerint a munkacsoport direkt elkerülte, hogy referenciával rendelkező komoly takarító cégek beszálljanak és árajánlatot adhassanak. Ferjancsics László emlékeztetett rá, hogy egy képviselőnek az is dolga, hogy a városi közpénz úgy legyen elköltve, hogy azért a legtöbbet kapják a lakosok, illetve, hogy a szolgáltatás a lehető legkevesebbe kerüljön a városnak. Pláne akkor, ha a parkolási díjak Vácon az egekben vannak. A képviselő szerint az eliosos pénzszivattyús recept elterjedőben van. Érdekességként említette még, hogy a munkacsoport elé a mélygarázs takarítására vonatkozó olyan szerződéstervet terjesztettek be a pályázat kiírásakor, amelynek végén már be volt írva a későbbi nyertes, azaz a Turul-Hungary Kft. neve.

Kié a Turul és hogy jön ide a horogkereszt?

A Turul-Hungary Kft.-t — a cégbírósági papírok szerint — Czinege Pál alapította, aki a cég ügyvezetője is egyben. Czinege — a közösségi profilja szerint — az NBH Securuty Kft-nél dolgozik, melyről egyébként több fotója is tanúskodik. Bizonyára véletlen, hogy a városházának a mélygarázsos takarítási pályázatra pont az NBH-t sikerült még meghívni (egy másik őrző-védő cégen kívül), így Czinege cége azzal a kft-vel (is) „versenyzett”, amelynél dolgozik.

A mélygarázst most már milliókért takarító cég tulajdonosa korábban Szálasit és horogkeresztet is többször megjelentetett közösségi profilján, oldalának borítóképét is „díszítette” a náci jelkép. Czinege és Fördős Attila ismeretsége nem újkeletű, a garázstakarító cég vezetőjét korábban Fördős megszavazta szavazatszámláló bizottság póttagjának, az esküt is előtte tette le.

 

Czinege Pál inkriminált képei:


 

 

 

 Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011