Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Törölték a köztartozásmentesek adatbázisából Petőt
Az adóhatósághoz fordulhatnak az alpolgármester ügyében
2016.11.11.

Vác alpolgármestere, Pető Tibor az országos szinten minden képviselőről havonta kiadott köztartozásmentes személyek listájáról 2015 szeptembere óta folyamatosan hiányzik! Azaz, több mint egy esztendeje Vác gazdasági ügyeiért felelős alpolgármesterének papírja van arról, hogy rendezetlen ügye van az adóhatósággal. Természetesen ennek okát több alkalommal próbálta megtudni az ellenzék. A testületi ülésen Krauze István (DK) először tavaly novemberben kérdezett rá erre, de a válasz azóta is rendre mellébeszélő, gunyoros. 

Kerülhet-e tiszta víz a pohárba?

Talán most majd választ kapunk az okokra. Ugyanis a november 17-i testületi ülésre négy képviselő — köztük a lokálpatrióta egyesületé is — határozati javaslatban indítványozza, hogy az önkormányzat forduljon megkereséssel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, mint adóhatósághoz. Ebben kérje, hogy az adóhatóság adjon részletes tájékoztatást Pető Tibor alpolgármester köztartozásmentes adózók adatbázisából való törlésének okáról. Ugyanis csak ilyen önkormányzati megkeresés után kaphat Vác lakossága információt arról, valójában mi is az oka az immár 14 hónapja tartó állapotnak.

A törvény szerint a képviselő-testület határozatával megszünteti annak az önkormányzati képviselőnek a megbízását, akinek köztartozása áll fenn és azt nem rendezi.

Most már csak az a kérdés, hogy a kormánypárti többség mit tart fontosabbnak: a „mi kutyánk kölykének” mindenáron való kimentését a balhéból, vagy — ahogy Pető Tibor választási szlogenje szólt — valóban szeretnének-e „Tiszta vizet a pohárba”?

Pedig szépen keres…

Az alpolgármester annak ellenére tartozott szinte évekig folyamatosan a városnak, hogy több mint félmillió forintos városházi fizetése, valamint közel százezres költségtérítése van, és volt, hogy háromhavi jutalomban is részesült. Az alpolgármester idén januári vagyonbevallása szerint az általa elnökölt futball egyesülettől is részesül jövedelemben, ahonnan kétszázötvenezer forintot kap, vagyis összességében a havi javadalma 869.000 Ft.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Pető és a kifizetetlen számlák

Súlyosan gondatlanul járt el az alpolgármester

Pető Tibor ismét tartozik a városnak

Törvénysértésben volt a fideszes alpolgármester

Egykori tartozóból alpolgármester

Végrehajtás alatt az alpolgármester cége

 

Vissza az ÖSSZES HÍR oldalraVissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
A Tiborcz-ügy váci szálai
Kamuzó városvezetők, holding titkosítás – és az első eliosos büntetés
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011