Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Fördős titkolt és megsemmisített
Bírósági ítélet: nem titkolható a jegyzőkönyv
2016.08.23.
Mint ismeretes, Vác polgármestere tavaly márciusban behívatta a Váci Madách Imre Gimnázium vezetőit a Városházára és magyarázatot kért arra, miért tagadták meg a KLIK-től, hogy diákokat küldjenek a március 15-i központi állami ünnepségre. Hogy miről szólt ott az elbeszélgetés, arról nem volt pontos információ: Fördős Attila nem adta ki ennek jegyzőkönyvét és hangfelvételét, sőt, később önhatalmúlag azt megsemmisítette. Pár hete a Budakörnyéki Járásbíróság úgy döntött, hogy nem lehetett szó magánbeszélgetésről, így az ott készült jegyzőkönyvet megismerhette volna mindenki.


Tavaly az országos sajtóban is nagy port vert fel a Váci Madách Imre Gimnázium nyilatkozata, melyben kiálltak amellett, hogy nem küldenek szervezetten diákokat március 15-én a budapesti központi ünnepségre. A média akkor emelte ismét középpontba az ügyet, amikor a váci polgármester „bekérette” az iskola vezetőit, és magyarázatot várt tőlük. Mint Fördős Attila az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: nem egyedül fogadta őket, hanem jogásszal, alpolgármesterrel és jegyzőkönyvvezetővel vett részt az „elbeszélgetésen”.

Polgármesteri magán(el)beszélgetés volt?

A városházán elhangzottakról ellentétes információk kerültek napvilágra (volt, aki például a stílust nehezményezte), ezért Ferjancsics László önkormányzati képviselő (Együtt-Lokálpatrióták) azt kérte, hogy a jegyzőkönyvet és a hanganyagot küldjék meg számára. Ám Fördős Attila megtagadta a kért adatok kiadását, így — mivel a képviselő nem hagyta annyiban az ügyet — a bíróságnak kellett döntenie a kiadatásáról. A perben az önkormányzat azt nyilatkozta, mivel polgármesteri magánbeszélgetésről volt szó, így nem kell kiadniuk a jegyzőkönyvet és a hangfelvételt. A lokálpatrióta képviselő viszont azzal is érvelt, hogy hivatali helyiségben, munkaidőben, a hivatal jogásza és jegyzőkönyvvezetője jelenlétében, a gimnáziumot érintően nem lehet szó magánbeszélgetésről. A Budakörnyéki Járásbíróság — mára már — jogerős ítélete és indokolása szerint szó nem lehetett magánbeszélgetésről, a polgármester közfeladatot látott el, amikor beszámoltatta a váci gimnázium igazgatóját és igazgató-helyettesét. A bíróság indokolásában megjegyezte, hogy amennyiben magánpolitikai beszélgetésről lett volna szó, „úgy arról, mint az általánosságban elfogadott, nem készült volna a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében jegyzőkönyv.”

A ciki dokumentum fördősi kezelése: megsemmisítés

Azonban az, hogy milyen stílusban tárgyalt a polgármester az iskolavezetőkkel, a dokumentumokból már nem tudható meg, mert a POLGÁRMESTER ÖNHATALMÚLAG MEGSEMMISÍTETTE a jegyzőkönyvet és a hanganyagot!

A Vácért Lokálpatrióta Egyesület szerint már az is elszomorító, hogy a polgármester jogásszal, jegyzőkönyvvezetővel és magnóval „megerősítve" fogad (állítása szerint magánbeszélgetésre) iskolavezetőket, de az még szomorúbb, hogy Fördős Attila jegyzőkönyvet és hangfelvételt önhatalmúlag megsemmisít.

A lokálpatrióták emlékeztetnek rá, hogy adatok ki nem adása ügyében eddig több mint húsz alkalommal hoztak a Fördős vezette önkormányzatra vagy a polgármesteri hivatalra vonatkozó elmarasztaló ítéletet a bíróságok.Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011