Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Van itt lé: palesztin testvérvárosa lehet Vácnak
Van, ki 100 %-ban beépítheti belvárosi ingatlanát
2018.10.01.
A múlt heti rendkívüli ülésén „érdekes” döntéseket hozott a váci képviselő-testület. Miközben a köztisztaságra, az utak minőségének javítására és a társasházak felújítására sem költ eleget az önkormányzat, a külügyi kapcsolatokra dől a lé. Az egyik testületi döntés után a helyzet még durvább lehet, hiszen Fördős Attiláék azt is megszavazták, hogy palesztin testvérvárosa is legyen Vácnak.

PÁR POHÁR PEZSGŐT?

Pedig, az előző héten már leszavazta a képviselő-testület a polgármester palesztin testvárvárosi kapcsolat létrehozására vonatkozó indítványát, de Fördős ezt nem hagyta annyiban: az elutasító határozatot felfüggesztette és rendkívüli ülést hívott össze. Az új voksolásra több képviselő „megvilágosodott”, korábbi szavazatát megváltoztatta, így Vácnak a 12. (!) testvérvárosa a palesztin Taybeh lehet. Ezt immáron a fideszes dr. Manninger Péter és Steidl Levente, valamint a jobbikos képviselő is támogatta szavazatával. A döntés tán jó hír valamelyik utazási irodának, készülhetnek a százezres repülőjegyek foglalására. Sajnos Taybeh domborzati és környezeti viszonyait nem mutatták be a képviselőknek, így egyelőre nem tudni, hogy pár pohár pezsgő után a váci delegáció vezetője — ha úgy hozza az élet — palesztin füves területen is le tud-e dőlni majd aludni…

SZABÁLYTALANUL AZ EGÉSZ TELKET BEÉPÍTETTE? SEBAJ, MEGOLDOTTÁK!

Talán emlékeznek a váci polgárok, hogy hol is voltak az idei parlamenti választás kampányában a fideszes krumpli (amelyek eredete továbbra is talány) osztogatások, illetve hol jótékonykodott vízosztogatással a nyári hőségben a váci polgármester. Igen, ezek az „akciók” mind a fideszes kormány általi kedvenc üzlethálózat váci boltjainál történtek.

Ugyanakkor Vácon a CBA-s üzlethálózat belvárosi boltja a beépítésre nem szánt területek rovására terjeszkedett, sértve ezzel az építési előírásokat. Ezt kívánta egy folyamat lezárásával helyrehozni a helyi kormánypárti többség. Viszont elsőre ez sem jött össze a testületi ülésen. Méghozzá azért sem, mert Fördős Attila sem hagyta jóvá a határozati javaslatokat. Ám következett az újabb Fördős-vétó — tehát a városvezető lényegében a saját szavazási magatartásából is következő testületi elutasító döntést ítélte meg úgy, hogy az sérti Vác érdekeit! Az ismételt, a rendkívüli ülésre való beterjesztés és szavazás „sikerrel járt”: a jobbikos képviselő a palesztin testvérváros megszavazása után itt is besegített a jelenlévő hét fős Fidesz-KDNP frakciónak, így jóváhagyták az egyébként ezen a területen tiltott 100 %-os beépítettséget.

MÓRICZ ZSIGMOND: ROKONOK (???)

A rendkívüli ülést több ellenzéki képviselő kihasználta arra, hogy több aktuális problémára rákérdezzen. Így a Vácért Lokálpatrióta Egyesület képviselője az iránt is érdeklődött, hogy a Nemzet Sportvárosában valóban csupán havi egyetlen olyan sporteredmény van-e, amelyről az önkormányzati honlapon tájékoztatni kell a váciakat. Ferjancsics László rákérdezett arra is, hogy a polgármesternek van-e információja arra vonatkozóan, hogy az ügyvezető igazgató kötött-e szerződéseket közeli hozzátartozójával és hozzátartozójával a helyi színházban. Konkrét választ nem kapott. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy a Földváry téri lámpás csomópontban több helyről hiányzik a kötelező helyzetjelző vonal és megtévesztő kiegészítő táblákkal zavarják meg az autósokat.Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011