Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
A Magyar Közút javít, az önkormányzat alig
Kerékpárút állapotok Vácon
2018.09.09.

Továbbra is borzasztó állapotok jellemzik a váci kerékpárutakat. Bár felújításokra az állam által kezelt szakaszokon részben sor került, de a munkák minősége erősen kifogásolható. A helyzetet megunó egyik kerékpáros graffitivel is jelezte elégedetlenségét. Mára az is kiderült, hogy a város nem pályázik a meglévő kerékpárutak javítására. 

A város önkormányzatát nem nagyon érdekli, hogy a Duna mentén futó kerékpárút — melynek a 11-es főút és a déli szennyvíztisztító telep közötti részét a városnak kellene karbantartania — állapota milyen. Ezen rész főleg a Buki-tó feletti és a Boronkay iskola alatti szakaszai kritikán aluliak: belógó növényzet, felgyűrődött egyenetlen felületek mellett a takarítás hiányából keletkezett balesetveszélyes szakaszok bosszantják rendszeresen a kerékpározókat. Több képviselő hiába jelzi rendszeresen a problémákat, a Fördős-hatalom nem javítja ki a durva hibákat.

A kerékpárút állam által kezelt váci külterületi szakaszain kicsit más a helyzet, ott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folytatott javításokat. Ilyen volt a Verőce felé tartó szakasz, ahol két helyen több tízméter hosszban új aszfaltréteget hordtak fel. Azonban a kivitelezés pocsékra sikerült. Ezt egy — vélhetően — bringás graffitivel tudtára is adta mindenkinek, ezt festve az aszfaltra: „Ez fos, nem kerékpárút”.

Ugyanezen aszfaltozás ügyében a Vácért Lokálpatrióta Egyesület képviselője levélben fordult a közútkezelőhöz augusztusban, melyben jelezte a rossz kivitelezési minőséget. Az illetékes közútkezelő Ferjancsics Lászlónak küldött válaszlevelében elismerte az aszfaltozás rossz minőségét, és arról tájékoztatta az önkormányzati képviselőt, hogy a „… felületi egyenetlenségek miatt már felvettük a kapcsolatot a kivitelezővel és garanciális javítás keretében a kialakult hibák szükség szerint javításra kerülnek.”

A lokálpatrióta képviselő szerint a Magyar Közút hozzáállása a váci kerékpárút javítási munkáihoz sokkal jobb, mint a Fördős Attila vezette önkormányzaté, amely évek óta nem képes kijavíttatni a guminyűvő felgyűrődéseket. Mára az is világos lett, hogy a városvezetés elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy külső forrásból oldhassa meg a problémákat. Ugyanis a komoly összeget biztosító megyei pályázatra szeptemberben beadott elképzelésében felújítási célt nem jelölt meg.

Kétkerék és a lokálpatrióták

Emlékeztetőül: korábban több képviselő — köztük a lokálpatrióta Makrai Zsolt és Ferjancsics László — javaslatára készülhettek el a Rádi úti kerékpárút tervei, melyek alapján 2008-ban került sor a kivitelezésre. Valamint — megunva az önkormányzat tétlenségét — a Vácért Lokálpatrióta Egyesület tagjai és szimpatizánsai a Duna menti kerékpárút melletti KRESZ táblák jelentős részét megtisztították a firkálásoktól, visszahajtogatták az egyenetlenségeiket, pótolták a rögzítő csavarokat és a láthatatlan táblákat megszabadították a növényzet benövéseitől. A lokálpatrióta képviselő, Ferjancsics László kezdeményezésére két éve már kerékpárral is bejárható a Sejcei lakótelep feletti, a kőbányához vezető út, mely elején évtizedekig behajtani tilos tábla volt.

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
A Tiborcz-ügy váci szálai
Kamuzó városvezetők, holding titkosítás – és az első eliosos büntetés
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011