Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Jogszabályba vésett fejlesztéseket és felújításokat töröltek
A fördős-büdzsé sötét oldala
2018.02.08.
Miközben a váciak már lassan a csapból is Krumplis Bencét kapják, saját bőrükön tapasztalhatták meg 2017-ben is, hogy milyen az, ha a városuk csak a sikerpropaganda szintjén fejlődik. Mert ugyan a kormánypárti képviselőjelölt két krumpli- és kenőmájas osztás között, ajándékkosár és díjátadások után ígéret milliárdokkal kábítja a váciakat, jól látható, hogy párttársa, a helyi polgármester jogszabályba foglalt fejlesztésekre és felújításokra nagyívben tesz.

Tavaly télen szintén döntésekkel és határozatokkal, elfogadott büdzsével „megalapozott” szép tervekkel vágott neki Vác a 2017-es költségvetési évnek. Telis tele valóban szükséges, a mindennapi életünket javító elképzelésekkel.

Mi is lett ezekből? SZINTE SEMMI! A váciak nagy részének még inkább az a véleménye, hogy a város rettenetesen elhanyagolt, koszos, egy sor probléma megoldására még csak remény sincs. Miközben évértékelésében azt kommunikálta Fördős Attila, hogy „a tavalyi évhez képest sokkal jobb helyzetben vagyunk”.

Ugyanakkor a büdzsében megígért felújításokból, fejlesztésekből alig valósult meg valami. A hitelfelvétellel megtámogatott sportprojektek közül az edzőcsarnok 2016 helyett még most sem készült el, a kézilabda- és fociakadémia beindulását két évvel kellett elhalasztani, a focicsapat továbbra sem játszhat a váci stadionban, ahol még egy kapavágás sem történt.

Kukában az ígéretek

Egy éve a város különböző területeire betervezett munkákat a költségvetés több, mint félszáz pontban sorolta fel. Ezekkel aztán lehetett villogni városvezetésnek, kormánypárti képviselőnek a választók előtt. Lehetett ámítani a népet az erre fogékony, megfizetett médiában.

De hol vannak például az alábbi belebegtetett dolgok, kedves kormánypárti ígérgetők?

• hol van a Kosdi úti körforgalom?

• hol vannak a Galcsek utcai fecskelakások?

• hol van a főtéri pengefal gondjának megoldása?

• hol vannak az elektromosautó töltőállomások?

• hol van a Huszár utcai buszforduló?

• hol vannak a főtéri behajtást korlátozó süllyedő oszlopok?

• hol vannak a térfigyelő kamerák az illegális szemétlarakóhelyek megszüntetésére?

És ezek a felsorolt, füstbe ment tervek csak kis töredékét képezik az elmaradt fejlesztéseknek, felújításoknak! Mert jelentősen elmaradt a tervezettől az út- és kerékpárút felújításokra költött összegek nagysága, az óvodai tetőfelújítások és az intézményi gépészeti felújítások sora, a lakótelepi út- és parkoló fejújítások megvalósítása vagy éppen a kórházi parkoló felújítása. Pedig ezek mindegyikére milliók voltak elfogadva a város költségvetésében, csak éppen a pénz másra kellett, például reprezentációra, külföldi célok támogatására, meg a sajtó kifizetésére. A tavalyi költségvetési rendeletbe írt elmaradt fejlesztéseket, felújításokat aztán (Fördős Attila javaslatára) nemrég törölték a rendeletből.

Mindezek alapján nem ajánlott bedőlni még az olyan fejlesztési és felújítási ígéreteknek sem Vácott, amelyeket jogszabály, költségvetési rendelet ír elő.

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
A Tiborcz-ügy váci szálai
Kamuzó városvezetők, holding titkosítás – és az első eliosos büntetés
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011