Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Idén sem kezdik építeni a mobilgátat
Újabb fideszes ígéret megy a kukába
2018.03.22.
Idén már biztosan nem történik meg, de még a 2019 tavaszi első kapavágás is a bizonytalanság homályába vész a váci árvízvédelmi projekt kapcsán. — ez derült ki ma a városházán. Még a legszerencsésebb esetben is jövő tavasszal indulhatnak meg a kivitelezési munkák.

Lassan a mélygarázs építésre hasonlít az a huzavona, amely körülveszi a csupán a város egy részét védeni képes mobilgát-rendszer kiépítésének első ütemét. Immár fél évtizede, hogy Pető Tibor alpolgármester kijelentette: „… jövő évtől biztonságosabbá válik városunk árvízi védekezése.”
De, egy másik határidőből sem lett semmi, amit azzal is indokolt Fördős Attila polgármester, hogy „A közbeszerzési pályázat megjelenése után túl sokan érdeklődtek, s ez belekavart a dolgokba.” Majd tavaly márciusban egy lakossági fórumon jelentette ki — új ígéretként — a fideszes alpolgármester, hogy elkezdődhet a beruházás, melynek átadási határideje 2018. szeptember 30.

Ám mivel hónapokig semmi látható jele nem volt a munkáknak, egy szakbizottsági ülésen a lokálpatrióta képviselő sokadik kérdésére az illetékes szakember nagy nehezen kibökte: a rendelkezésre álló 2,2 milliárd forinthoz még 3,3 milliárd forintra lesz szükség, hogy a terveket megvalósíthassák. Erre viszont már nem létezik pályázat, így nem csoda, hogy hónapról hónapra a váci képviselők a projekt kapcsán azt a jelentést kapták, hogy „Az előző beszámolóhoz képest változás nem történt.” Persze, erről mind a városvezetők, mind a mameluk média nagyokat hallgatott, miközben — közeledvén a választások — újabbnál újabb nagyívű fideszes ígérgetések hangoztak el arról, hogy ez lesz, meg az lesz, csak szavazzanak a kormánypárti jelöltre a váciak.

Aztán a februári ülésen mobilgáttal kapcsolatos kérdésre a holding ügyvezetőjének válasza nyomán kibújt a szög a (krumplis)zsákból. Érdemes pár mondatot idézni Ferjancsics László (Együtt-Lokálpatrióták) képviselőnek adott holdingos válaszból: „Van még néhány nyitott kérdés, melynek leegyeztetése folyamatban van. Terveink szerint áprilisban elindítjuk a feltételes beszerzési folyamatot.” A válaszában ezután Benyó Balázs ügyvezető levezeti a folyamat várható időbeli igényét, majd a konklúzió: „… valószínűleg a jövő tavasszal indulhatnak meg a konkrét építési munkák.”

Azaz: amit Pető Tibor, a nagy ígérgető 2013-ban a „jövő évre” (tehát 2014-re) vizionált, mint a várost megvédő gátrendszert — és amelynek megvalósítására eddig közel nyolc évük volt Fördőséknek —, annak az építése legkorábban 2019 tavaszán (!) kezdődhet meg.

 

A nagy ígérgetőkről (Fördős Attiláról és Pető Tiborról) itt olvashat:

http://www.xn--vcrt-5na3c.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hireink&AN=Igerget&MN=Hireink&LN=HungarianVissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011